Artisterna på Tidaholms Blues Festival 2020

Lisa Lystam Family Band, Sliding Slim och Erics Bluesband, Pontus Snibbs Wreck of Blues, och Among Lynx, är de artister som spelar under kvällen.

Lisa Lystam Family Band

De har stigit som en raket sedan debuten för en handfull år sedan. Ett tungt och tajt band som imponerat stort både i Sverige och utanför dess gränser.

LLFB fann bluesen och gjorde den till sin egen. Kryddad med roots-rock´n´roll. De har prisats utav såväl publik som kritiker för förmågan att tänja på dess gränser. De gjuter nytt liv i den, men med den blå kärnan ständigt närvarande.

Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som håller musiken dynamisk och i ryggen har hon som vanligt: Fredrik Karlsson – Guitar, Matte Gustafsson – Guitar, Johan Sund – Bass och Patrik Thelin – Drums.
Tillsammans har det gjort hundratals konserter och festivaler (bland annat Sweden Rock Festival, Peace and Love och Notodden Bluesfestival) och imponerat på publik med Blues, Roots och Rock i och utanför Sveriges gränser. Lisa Lystam och hennes band är i världsklass.


Slidin` Slim och Erics Bluesband

Anders Landelius alias Slidin’ Slim har i över 25 år tillhört det absoluta toppskiktet av svenska bluesmusiker.

Med den primitiva deltabluesen som utgångspunkt så har Slim format sitt alldeles egna uttryck laddat med intensitet, energi och nytänkande.

Med framträdanden på samtliga stora svenska bluesfestivaler, oräkneliga klubbspelningar och till och med arenaspelningar som till exempel Annexet i Stockholm som support till GHOSTmed sitt band Dead Soul.

Såväl svensk som utländsk press har varit enig och lovorden har haglat över alla Anders olika projekt med höjdpunkten när EXPRESSEN gav Dead Souls debut album 5 ”Getingar”.

2011 tilldelades Slidin’ Slim Sveriges mest prestigefyllda bluesutmärkelse ”Janne Rosenquists Minnespris” och representerade Sverige i samband med EUROPEAN BLUES CHALLENGE i Berlin.

2019 så var det dags för nästa prestigefyllda pris då han belönades med ÅMÅLS BLUESFEST AWARD. En pris som tidigare delats ut till storheter som Peps Persson, Sven Zetterberg och Louise Hoffsten.

Anders har turnerat i följande länder sedan 1994: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Lettland, Tyskland, Holland, England, Skottland, Frankrike, Italien, Ungern, Polen, Belgien, Österrike, Spanien, Schweiz Portugal och USA.

Eric`s Bluesband har 20 år på nacken. Ljudbilden landar i den klassiska rock-och bluestraditionen. Samtliga låtar är en sorts travestier på sådant som vi hört tidigare. Det gör saken inte sämre. Här finns gott om sköna dansanta och svängande rytmer, vassa gitarrsolon och lättnynande refränger.

Eric`s bluesband består av mycket kompetens och erfarenhet i massor. Det så viktiga och taktfasta kompet sköts av basisten Surjo Benigh och Kjell Gustavsson på trummor. Båda hör hemma i den svenska eliten på området. Surjo Benigh har i flera år tillhört Ulf Lundells rockband och Kjell Gustavsson har som bekant sedan många år ett eget bluesband som bland annat kompar Peter Carlsson.

Det kommer bli både några låtar med Slidin` Slim solo, några tillsammans med Eric Hansson som duo och sedan kommer den dynamiska duon Surjo Benigh och Kjell Gustavsson göra oss sällskap.

Wreck of Blues

Wreck of Blues som består av Pontus Snibb (Bonafide, PS3, Ringo Franco mfl), Håkan Nyberg (Nationalteatern) och Kalle Johansson (Richard Lindgren Band) har två uppmärksammade album och en lång rad bejublade spelningar, både i Sverige och internationellt, bakom sig.

Dom spelade på Thaipalatset 28. februari i år, och nu får vi ännu en chans att få uppleva denna blytunga bluestrio i absoluta toppklass! Vi är väldigt glada att få tillbaka Pontus Snibb’s Wreck Of Blues till Tidaholm.

Among Lynx

Munspelet ylar över slidegitarren. Kontrabasen får marken att skaka. Sången både river och smeker. Among Lynx är roots, rock och svett.

Musiken andas blues, 70-tals hårdrock och poppig nutidsrock med riffig gitarr och ylande munspel. Med en klassisk blues-sättning bestående av slidegitarr, kontrabas, munspel, sång och trummor strävar bandet mot att blanda gammalt och nytt och därigenom verka för utveckling och bredd inom genren. En av bandets visioner är att utmana rådande fördomar om blues- och rockgenren och verka för en mer jämställd musikscen.

Det svenska rootrock-bandet Among Lynx är ett band i tiden med kraftfulla feministiska texter och en musikalisk käftsmällsattityd. Deras musik tar dig på en resa genom trånga gränder och storstadens smutsiga avenyer, till övergivna landsvägar i den amerikanska södern, till drömska landskap och frodiga urskogar. Among Lynx lämnar ingen oberörd. Med en rå kaxighet spelar Among Lynx efter devisen ”tungt, svängigt och smutsigt”. Genom att experimentera med gammalt och nytt, rock och pop, så skapar de briljanta musikerna en ny bluesdoftande pop-genre.

Moa Brandt – gitarr, sång
Elin Öberg – munspel, sång
Evami Ringqvist – sång, slagverk
Tove Brandt – bas, sång
Amanda Savbrant – trummor

Det här inlägget postades i Festival. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.