Artisterna som kommer att uppträda på Tidaholms bluesfestival 2021

Den 27-28 augusti kommer vi att genomföra Tidaholms Blues Festival 2021. Naturligtvis under förutsättning att restriktionerna pga pandemin lättas. Vi följer folkhälsomyndighetens beslut noggrant.

Artisterna som kommer att uppträda presenteras framöver. Listan uppdateras med oregelbundna intervaller.

JENNY BOHMAN ROOT REVUE (S)

Den 6 oktober 2006 hade Dusty Road Blues Förening sitt absolut första arrangemang. Då kom Jenny Bohman till Tidaholm och underhöll oss. Jenny finns inte med oss längre, hon gick bort i november 2010.

Den 15 november 2020 var det 10 år sen Sveriges Bluesdrottning Jenny Bohman gick bort. Jenny var en av Sveriges främsta bluesartister och hann under sin karriär beröra tusentals lyssnare med sin självklara röst, sitt munspel och gitarrspel. Hon medverkade i Monaco Blues Band, Little Jenny And The Blue Beans och även sitt egna band som spelade låtar från hennes soloskivor.

För att hedra Jennys minne beslutade några av dem, som på något sätt hadde en koppling eller inspirerats av henne, att spela in en hyllningsskiva till minne av Jenny och hennes låtskatt. Jenny Bohman Revue är en hyllning till Jenny och hennes fantastiska låtskatt!

Lisa Lystam sång, munspel

Ida Bang sång, keyboard

Tove Gustavsson sång, gitarr, slagverk

Andreas Ryman gitarr

Surjo Benigh bas, kör

Kjell Gustavsson trummor, kör

Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=KOW_9H7QELs

_________________________________________________________________

LISA LYSTAM FAMILY BAND (S)

Lisa Lystam Family Band har stigit som en raket sedan debuten för en handfull år sedan. Ett tungt och tajt band som imponerat stort både i Sverige och utanför dess gränser. Dom fann bluesen och gjorde den till sin egen. Kryddad med roots-rock´n´roll. De har prisats utav såväl publik som kritiker för förmågan att tänja på dess gränser. De gjuter nytt liv i den, men med den blå kärnan ständigt närvarande.

Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som håller musiken dynamisk och i ryggen har hon som vanligt:

Fredrik Karlsson – Guitar

Matte Gustafsson – Guitar

Johan Sund – Bass

Patrik Thelin – Drums

Tillsammans har det gjort hundratals konserter och festivaler (bland annat Sweden Rock Festival, Peace and Love och Notodden Bluesfestival) och imponerat på publik med Blues, Roots och Rock i och utanför Sveriges gränser. Lisa Lystam och hennes band är i världsklass.

Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=1FrKCCADmEM

_________________________________________________________________

AMONG LYNX (S)

Munspelet ylar över slidegitarren. Kontrabasen får marken att skaka. Sången både river och smeker. Among Lynx är roots, rock och svett.

Musiken andas blues, 70-tals hårdrock och poppig nutidsrock med riffig gitarr och ylande munspel. Med en klassisk blues-sättning bestående av slidegitarr, kontrabas, munspel, sång och trummor strävar bandet mot att blanda gammalt och nytt och därigenom verka för utveckling och bredd inom genren. En av bandets visioner är att utmana rådande fördomar om blues- och rockgenren och verka för en mer jämställd musikscen.

Det svenska rootrock-bandet Among Lynx är ett band i tiden med kraftfulla feministiska texter och en musikalisk käftsmällsattityd. Deras musik tar dig på en resa genom trånga gränder och storstadens smutsiga avenyer, till övergivna landsvägar i den amerikanska södern, till drömska landskap och frodiga urskogar. Among Lynx lämnar ingen oberörd. Med en rå kaxighet spelar Among Lynx efter devisen ”tungt, svängigt och smutsigt”. Genom att experimentera med gammalt och nytt, rock och pop, så skapar de briljanta musikerna en ny bluesdoftande pop-genre.

Moa Brandt – gitarr, sång
Elin Öberg – munspel, sång
Evami Ringqvist – sång, slagverk
Tove Brandt – bas, sång
Amanda Savbrant – trummor

Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=1FrKCCADmEM

_________________________________________________________________

PONTUS SNIBB’S WRECK OF BLUES (S)

Wreck of Blues har två uppmärksammade album och en lång rad bejublade spelningar, både i Sverige och internationellt, bakom sig.

Dom spelade på Saga på förra årets lilla festival, och nu får vi ännu en chans att få uppleva denna blytunga bluestrio i absoluta toppklass! Vi är väldigt glada att få tillbaka Pontus Snibb’s Wreck Of Blues till Tidaholm.

Pontus Snibb (Bonafide, PS3, Ringo Franco mfl) – sång & gitarr

Håkan Nyberg (Nationalteatern) – trummor

Kalle Johansson (Richard Lindgren Band) – bas

Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=J4BtWOPg4ro

_________________________________________________________________

THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO (DK)

Här får ni serverat en musikupplevelse som innehåller en blandning av blues, rock, soul, roots, americana och funk. Samt en fantastisk scenshow.

Thorbjørn Risager: sång & gitarr

Emil Balsgaard: keyboard

Joachim Svensmark: gitarr & körsång

Peter Kehl: Trumpet

Søren Bøjgaard: elbas

Martin Seidelin: trummor

Hans Nybo eller Kasper Wagner: saxofon

Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=Vj38jjVMIFM

_________________________________________________________________

TRICKBAG (Sv Fi Uk)

Sveriges främsta bluesexport med åtskilliga turnéer i Kalifornien, Chicago och övriga Europa.

Trickbag är det enda europeiska band som två gånger blivit inbjudna till prestigefyllda Doheny Blues Festival i USA (2012 och 2015) där de sammanlagt uppträtt för inte mindre än 30.000 personer! Vare sig det handlar om Blues, Rock n´Roll, Rhythm n´Blues eller Soul så levererar detta band alltid, och live är dom en explosiv akt där bandmedlemmarna alltid går upp på scen med maximal energi. Tidaholm, man kan inte stå still… Och vi låter väl legendarerna säga sitt. Imponerande 27 år har de underhållit med sin råa svängiga blues.

Tommy Moberg Sång

Lars Näsman Bas & sång

Fredrik Von Werden Piano

Johan Svensson Trummor

Tomi Leino Gitarr

Steve ”West” Weston munspel

Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=Vj38jjVMIFM

_________________________________________________________________

DANIEL ERIKSEN & STIG SJÖSTRÖM (N)

Bluesinspelningskonstnären och låtskrivaren Daniel Eriksen är mest känd för sin hisnande skicklighet på slidegitarren. Genom engagemang och 25 år av obeveklig turné över hela världen har Daniel Eriksen byggt upp ett rykte som en stor sildegitarrist och bluesartist.

Hans stil med smutsiga Mississippi-delta-blues, influerad av New Orleans-rytmer, gospel och boogie, har gett honom många fans runt om i världen. Förutom att ha studerat de gamla glidemästarna som Mississippi Fred McDowell och Blind Willie Johnson, har Eriksen lärt sig själv från moderna mästare som Roy Rogers, John Mooney och Bob Brozman. Sedan han växte upp norr om polcirkeln kallar han sin musik ”Arctic Slide”.

Daniel har mottagit många utmärkelser som Spellemannsprisen 2014 och 2020 (Blues Album of the Year), The NBF Blues Award 2015 (Blues Artist of the Year) och 2: a plats vid The International Blues Challenge i Memphis, Tennessee januari 2018, i tävling med nästan 100 fantastiska akter från hela världen. Hans album ”Narrative Boogie” nominerades till årets akustiska bluesalbum vid 2018 Blues Blast Music Awards.

Som turnerande musiker har Eriksen spelat med fina artister som Lazy Lester, Rick Danko, Fiona Boyes, John Mooney & Bluesiana, Lightnin ’Malcolm, Eden Brent, Bill Abel, Grayson Capps och fungerat som öppningsakt för BB King, The Yardbirds och John Mayall.

Med sig till Tidaholms bluesfestival har Daniel sin långvariga partner, Stig Sjøstrøm. Han är ett galet fyrverkeri på trummor och percussion.

Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=X96RRSTvVmo

En till:

https://www.youtube.com/watch?v=455atJEb154

_________________________________________________________________

EVA AND THE BLUE BOYS (S)

Ett skönt gäng från Göteborg. Vinnare av Skandinavien Blues Contest 2019 anordnat av Mönsterås Blues & Roots.

Eva & The Blues Boys bjuder på spännande och fräscha tolkningar av klassiker hämtade från Chicago- och Delta-bluesens rika låtskatt. Som vinnare av juryns och publikens pris på Mönsterås Blues Challenge 2019 fick de juryns motivering: ”Med en sång som berör, stor musikalitet, spelglädje och fin publikkontakt.” Musiken rör sig inom soul, gospel, rock och rhythm & blues. Även vinnare av Dusty Road Blues Challenge 2018.

Bandet förmedlar ett modernt bluessound med känsla, dynamik, nerv och sväng där sången får ta plats! Eva tolkar sina kvinnliga förebilder med en stark övertygelse, influerad av musiker som Beth Hart, Susan Tedeshi, Janiva Magness och Sue Foley!

Bandmedlemmar:

Eva Karlefjärd – sång

Bosse Hansson – hammondorgel

Lollo Johansson – gitarr

Conny Sävmo – bas

Kent Helgesen – trummor

Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=f8rjsHaKztA&list=PLlTZp5c3SqW5Y0tEdBbf53ONo7YP6_wQs&index=1

_________________________________________________________________

BLUE SOULUTION (S)

Detta är Stockholmarna med rötterna i 50-60 talets Chicago. Vinnare av Dusty Road Blues Challenge 2019

Matte Rosén, sång och munspel

Hannes Mellberg, gitarr

Stefan Lindell, kontrabas

Thomas Lingman, trummor

Se video:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=C4PcODBm4Z8&t=730s

_________________________________________________________________

HURLEY & THE BLUE DOTS (S)

Ständigt återkommande till publikens och vår glädje.

Fredrich Rönnholm sång, trummor, maracas och munspel.

Mathias Blixt gitarr, sång och munspel.

Tillsammans blir det en energisk Hillybilly rhythm & blues.

Se video:

https://www.youtube.com/watch?v=pd1MbMwBJP0

_________________________________________________________________

Det här inlägget postades i Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enter Captcha Here : *

Reload Image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.