Dusty Road Blues Challenge 2022

Nu är det klart vilka 4 band som kommer att stå på scenen under Dusty Road Blues Challenge 2022.

21 maj klockan 11.00 på Gamla Torget, Tidaholm.

De är följande:

Mississippi M.U.D., Karlstad

Hej. Vi är ett band som heter Mississippi M.U.D. (music under development) och spelar blues på vårt sätt. Allt började när jag (Lars Lindström) spelade och umgicks lite med  R. L. Burnside på Åmåls bluesfest.

Robert Lee menade att som han kunde se det, så spelades väldigt lite mississippiblues i Sverige. Det må vara, men jag började nosa ikring att göra lite modern blues – men byggd på ”mississippisound”. Under covid har vi hunnit repa, och nu är vi ute ur garderoben. Alla i bandet är erfarna bluesmusikanter.

Lars Lindström – sång, munspel, gitarr, Cigar box guitar, texter och musiken

Björn Andersson – sologitarr, arrangemang

Peter Kjellman – bas (el och kontra)

Jörgen Ekener – trummor Från Karlstad.

Vi har en hemsida på Facebook: https://www.facebook.com/mudmaking

___________________________________________________________

Tomas Jo’ Group, Göteborg

Tomas Jo´ Group är den lilla trion med det stora soundet! Dom levererar sina blues/rock-låtar, både egna och covers, med sväng glädje och känsla.

Bandet har tidigare gästat Dusty Road Blues 2 gånger se video), är de nu tillbaka i Tidaholm. Bandet är just varit i studion för att spela in ett nytt album med sin nya basist.
Rutinerade komp-sektionen, som länge spelat tillsammans i b la ”Forever Blues” m fl bestående av P-O Hesselbom bakom batteriet och Skövde-sonen Jens Nilsson på Fender-bas, garanterar att det blir svårt att sitta still! Tomas Jo´ sångare och gitarrist, låtskrivare har lång erfarenhet av att underhålla en publik! Många år som party-trubadur har skapat en trygg scen-närvaro och inte minst en enorm glädje i att få spela, sjunga och underhålla! Deras shower är långa och fartfyllda med en o annan slow-blues för att publiken ska kunna hämta andan!!!!
Video från Jives, Tidaholm 3 Juli 2021

___________________________________________________________

The Family Jukebox, Vallentuna

Möt den unika svenska old school-trion – The Family Jukebox.Låtarna framförs på ett ”aldrig gjort förut” sätt. Jons karaktäristiska röst och gitarr tillsammans med tuba, trummor och slagverk ger låtarna en mycket speciell karaktär.

Musiken är bluesorienterad men trion kombinerar den med stilar och låtar från den tidigaste inspelade musiken och framåt. Ljudet i bandet är ibland ganska tungt och det bör konsumeras på en hög volymnivå.

Om du gillar att få din shout blues serverad med en tjock skiva evergreens och Torch-låtar, kommer du säkert att tycka att detta är läckert.

Lead vocals and guitar: Jon Eimre

Tuba: Björn Lundström

Drums and Percussion: Micke Kerslow

Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UChisnAdogHGhiVHdgvXw6Sg

Facebook:

https://www.facebook.com/TheFamilyJukeBox

___________________________________________________________

Slip’n Slide, Stockholm

Hösten 2018, efter att Stefan Andén Victor och P-O Sjöström (dvs Slip och Slide) träffats på olika jamscener i Gamla Stan i Stockholm bestämde de sig för att starta bandet Slip`n Slide.

POs slidegitarr basen i arrangemangen med tung krydda från Leif Samuelssons munspel ”Vi väljer att spela allt inom bluesgenren som vi gillar och som ger publiken en härlig upplevelse!” Allt från otroligt finstämd instrumentalmusik till tokstollig blues-allsång. ”Party on a Sliding stick!”

Bandet består av:

P-O Sjöström: Leadsång/Gitarr/Lapsteel

Stefan Andén Victor: Bas/Sång

Leif Samuelsson: Munspel, percussion, Sång.

Michael Johansson: Trummor

I m wild about you baby.mp3
Matchbox blues.mp3
Water is wide.mp3

___________________________________________________________

Allt om Tidaholms Bluesfestival 2022

Det här inlägget postades i Arrangemang, Festival, Okategoriserad. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.