Videos från Blues & Gamla Bilar

Leader Skaraborg beviljade medel för projektet ”Samverkan landsbygd och tätort i Tidaholm” där en karavan av gamla tidaholmsbilar besöker småorter runt tätorten i Tidaholms kommun.

Projektet har flera mål: Att göra reklam för Dusty Road Blues och Tidaholms Bluesfestival, att sprida kunskapen om bluesmusiken, och ett annat är att öka kontakten mellan tätortens och landsbygdens föreningar. Samtidigt vill projektet visa upp olika modeller av ”Tidaholm”, den bilmodell som tillverkades i Tidaholm från 1903 – 1934. Modellen byggdes som bussar, lastbilar, brandbilar och några andra. Fyra olika bilmodeller och ett bluesband besökte därför 10 olika orter på landsbygden. Mer än 400 personer njöt av synen av bilar och ljudet av skön musik. Ledare för projektet var Ulf Nilsson.

Blues och gamla bilar, runda nr 1

Bluesbandet Vulturenecks spelar skön bluesmusik från ett lastbilsflak. De gamla bilarna är ute på långtur för att visa upp sig och samtidigt vill Dusty Road Blues försöka öka kontakten mellan tätortens och landsbygdens föreningar. Här färdas karavanen i kommunens östra och norra delar. Fröjered, Ekedalen, Dimbo, Madangsholm samt Gamla Torget i Tidaholm var dagens stopp.

Video: Blues och gamla bilar, Runda nr 1

Blues och gamla bilar, runda nr 2

Här spelar bluesbandet Vulturenecks även när rundan drar mer västerut i Tidaholms kommun. Daretorp, Velinga, Härja, Kvarnen och Vättak besökades. I slutet av rundan blev det stopp i Suntak. Först för att få spela inför en stor folkmassa. Det var nämligen veteranfordonsutställning i hela byn. Sen blev det ännu ett stopp då tändstiften sotat igen i bussens motor. Brandbilen fick agera extrabuss så följet kunde återvända till tätorten på ett tryggt men blåsigt sätt.

Video; Blues & Gamla bilar, Runda nr 2  

Det här inlägget postades i Arrangemang, Festival. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.