Festival 2020

__________________________________________________________________________________________

Nettarrangement:

Klicka på stjärnan för att strömma festivalen:

(Lørdag 19. september kl. 17:30–23:59)

__________________________________________________________________________________________

Spelordning

Här är spelordningen och tiderna för Tidaholms Bluesfestival 2020.
För er som följer streamen så kan ni se intervjuer av artister som just spelat. Intervjuare är ingen mindre än Skanky Fred.

Dessutom visas videoklipp från konserten vi hade med Thorbjørn Risager & Emil Balsgaard i bibliotekets stora sal den 16 augusti i år.

Vi känner på oss att det kommer att bli spännande.

Artisterna på Tidaholms Blues Festival 2020

Lisa Lystam Family Band, Sliding Slim och Erics Bluesband, Pontus Snibbs Wreck of Blues, och Among Lynx, är de artister som spelar under kvällen.

__________________________________________________________________________________________

Lisa Lystam Family Band

De har stigit som en raket sedan debuten för en handfull år sedan. Ett tungt och tajt band som imponerat stort både i Sverige och utanför dess gränser.

LLFB fann bluesen och gjorde den till sin egen. Kryddad med roots-rock´n´roll. De har prisats utav såväl publik som kritiker för förmågan att tänja på dess gränser. De gjuter nytt liv i den, men med den blå kärnan ständigt närvarande.

Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som håller musiken dynamisk och i ryggen har hon som vanligt Fredrik Karlsson – Guitar, Matte Gustafsson – Guitar, Johan Sund – Bass och Patrik Thelin – Drums.
Tillsammans har det gjort hundratals konserter och festivaler (bland annat Sweden Rock Festival, Peace and Love och Notodden Bluesfestival) och imponerat på publik med Blues, Roots och Rock i och utanför Sveriges gränser. Lisa Lystam och hennes band är i världsklass.

__________________________________________________________________________________________

Slidin` Slim och Erics Bluesband

Anders Landelius alias Slidin’ Slim har i över 25 år tillhört det absoluta toppskiktet av svenska bluesmusiker.

Med den primitiva deltabluesen som utgångspunkt så har Slim format sitt alldeles egna uttryck laddat med intensitet, energi och nytänkande.

Med framträdanden på samtliga stora svenska bluesfestivaler, oräkneliga klubbspelningar och till och med arenaspelningar som till exempel Annexet i Stockholm som support till GHOSTmed sitt band Dead Soul.

Såväl svensk som utländsk press har varit enig och lovorden har haglat över alla Anders olika projekt med höjdpunkten när EXPRESSEN gav Dead Souls debut album 5 ”Getingar”.

2011 tilldelades Slidin’ Slim Sveriges mest prestigefyllda bluesutmärkelse ”Janne Rosenquists Minnespris” och representerade Sverige i samband med EUROPEAN BLUES CHALLENGE i Berlin.

2019 så var det dags för nästa prestigefyllda pris då han belönades med ÅMÅLS BLUESFEST AWARD. En pris som tidigare delats ut till storheter som Peps Persson, Sven Zetterberg och Louise Hoffsten.

Anders har turnerat i följande länder sedan 1994: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Lettland, Tyskland, Holland, England, Skottland, Frankrike, Italien, Ungern, Polen, Belgien, Österrike, Spanien, Schweiz Portugal och USA.

Eric`s bluesband har 20 år på nacken. Ljudbilden landar i den klassiska rock-och bluestraditionen. Samtliga låtar är en sorts travestier på sådant som vi hört tidigare. Det gör saken inte sämre. Här finns gott om sköna dansanta och svängande rytmer, vassa gitarrsolon och lättnynande refränger.

Eric`s bluesband består av mycket kompetens och erfarenhet i massor. Det så viktiga och taktfasta kompet sköts av basisten Surjo Benigh och Kjell Gustavsson på trummor. Båda hör hemma i den svenska eliten på området. Surjo Benigh har i flera år tillhört Ulf Lundells rockband och Kjell Gustavsson har som bekant sedan många år ett eget bluesband som bland annat kompar Peter Carlsson.

Det kommer bli både några låtar med Slidin` Slim solo, några tillsammans med Eric Hansson som duo och sedan kommer den dynamiska duon Surjo Benigh och Kjell Gustavsson göra oss sällskap.

___________________________________________________________________________________________

Wreck of Blues

Wreck of Blues som består av Pontus Snibb (Bonafide, PS3, Ringo Franco mfl), Håkan Nyberg (Nationalteatern) och Kalle Johansson (Richard Lindgren Band) har två uppmärksammade album och en lång rad bejublade spelningar, både i Sverige och internationellt, bakom sig.

Dom spelade på Thaipalatset 28. februari i år, och nu får vi ännu en chans att få uppleva denna blytunga bluestrio i absoluta toppklass! Vi är väldigt glada att få tillbaka Pontus Snibb’s Wreck Of Blues till Tidaholm.

__________________________________________________________________________________________

Among Lynx

Munspelet ylar över slidegitarren. Kontrabasen får marken att skaka. Sången både river och smeker. Among Lynx är roots, rock och svett.

Musiken andas blues, 70-tals hårdrock och poppig nutidsrock med riffig gitarr och ylande munspel. Med en klassisk blues-sättning bestående av slidegitarr, kontrabas, munspel, sång och trummor strävar bandet mot att blanda gammalt och nytt och därigenom verka för utveckling och bredd inom genren. En av bandets visioner är att utmana rådande fördomar om blues- och rockgenren och verka för en mer jämställd musikscen.

Det svenska rootrock-bandet Among Lynx är ett band i tiden med kraftfulla feministiska texter och en musikalisk käftsmällsattityd. Deras musik tar dig på en resa genom trånga gränder och storstadens smutsiga avenyer, till övergivna landsvägar i den amerikanska södern, till drömska landskap och frodiga urskogar. Among Lynx lämnar ingen oberörd. Med en rå kaxighet spelar Among Lynx efter devisen ”tungt, svängigt och smutsigt”. Genom att experimentera med gammalt och nytt, rock och pop, så skapar de briljanta musikerna en ny bluesdoftande pop-genre.

Moa Brandt – gitarr, sång
Elin Öberg – munspel, sång
Evami Ringqvist – sång, slagverk
Tove Brandt – bas, sång
Amanda Savbrant – trummor

___________________________________________________________________________________________

På grund av corona, och bestämmelsen att fler än 50 personer inte får samlas på en konsert, har vi varit tvungna att ta det tråkiga beslutet att ställa in Tidaholms Bluesfestival 2020 i dess traditionella form.

Istället kommer vi lördagen den 19 september att live-streama en sändning av en endagarsfestival på nätet, så att alla kan se den via dator, chromecast på tv, mobil.

Vi sänder från Sagateatern i Tidaholm, där vi också kommer att ha en publik på 50 personer. Om du vill vara med på Saga kan du anmäla dig till Ove Bank ovebank1@gmail.com biljetten kostar 300 kr. Vi serverar mat, öl och kaffe på Saga.

På JIVEs (gamla Julius restaurang) Tidaholm tel 0502-12012, och Thaipalatset Tidaholm tel 0502-12760, Hamnkrogen Hjo tel 0503-10178, Husaren Pub tel 0500-417979, kommer festivalen att sändas på storbild eller stor tv. Beställ bord om du vill vara säker på en plats.

Om det finns andra i Sverige eller resten av världen som vill visa festivalen på storbildsskärm är de fria att göra det gratis.

Fyra band/artister kommer att mellan 18.00-24.00 stå för underhållningen.

Lisa Lystam Family Band, Among Lynx, Pontus Snibbs Wreck of Blues, Sliding Slim och Erics Bluesband , är de artister som spelar under kvällen.

pauser mellan spelningarna intervjuas de artister som nyss spelat, och dessutom visar vi avsnitt från Torbjörn Risagers spelning på Bibliotekshuset den 15 augusti.

Vill du stötta spelningen ekonomiskt swisha 123 538 1967

För dig som kommer och vill övernatta finns rum på Tidaholms Stadshotell.

Ett speciellt tack riktas till våra sponsorer som möjliggör vår livestreaming av kvällen.

Hälsningar från Dusty Road Blues!

___________________________________________________________________________________________

Årets festival flyttas

Dusty Road Blues styrelse beslutade på onsdagen 18/3 att flytta Tidaholms Bluesfestival 2020 från 22-23/5 till 18-19/9, på grund av pandemin. Vi strävar efter att erbjuda en festival med samma artistutbud, men ändringar i programmet kan skje. Festivalen kommer att holdas i Folkets Park som tidigare annonserats. Biljetter som köpts i förköp gäller den 18-19/9, och återlösning av biljetter sker bara undantagsfall. Vi i styrelsen hoppas att vi ses i september och tillsammans får uppleva en härlig festival.
Styrelsen Dusty Road Blues

________________________________________________________________________________

BOENDE

ÄR ORDINARIE BOENDEN I TIDAHOLM FULLBOKADE, SÅ REKOMMENDERAR VI ATT DU BOKAR IN DIG I SKÖVDE. VI KOMMER ATT KÖRA EN STOR BUSS MELLAN SKÖVDE OCH TIDAHOLM FÖR ATT KUNNA SKJUTSA FESTIVALDELTAGARE, DESSUTOM GÅR ORDINARIE BUSSAR.

Eftersom vi pga pandemin flyttat festivalen till 18-19 september, så är det flera besökare som behöver boka om sitt boende under festivaldagarna.

Tyvärr anordnas pistol-SM i Tidaholm samma datum som Bluesfestivalen, vilket gör att hotellen kan vara fullbokade. Tidaholms Stadshotell, Emanuelssons Hotell, Hellidens slott och vandrarhem, är de boenden som normalt finns att tillgå. Dessutom har vi camping på och i anslutning till festivalområdet.

Jag hoppas att boendet ordnar sig för dig så att vi kan träffas på festivalen!

Jan-Yngve Ekstedt, ordf

________________________________________________________________________________

Årets artister:

KLICKA PÅ BILDEN

________________________________________________________________________________

Program 2020

FREDAG
18 SEP.
 LØRDAG
19 SEP.
 
16.00FESTIVALOMRÅDET ÖPPNAR11.00FESTIVALOMRÅDET ÖPPNAR
17.00 - 17.45MAXIM BLUES BAND12.00 DUSTY ROAD BLUES CHALLENGE
(info om detta kommer framöver)
18.00 - 19.00EVA AND THE BLUE BOYS17.00 - 17.45JIM & THE BAND
19.15 - 20.15HURLEY & THE BLUE DOTS18.00 - 19.00BLUE SOULUTION
20.30 - 22.00LISA LYSTAM FAMILY BAND19.15 - 20.15DANIEL ERIKSEN & STIG SJÖSTRÖM
22.15 - 23.15SENSE OF BLUE CREAM20.30 - 22:00LIL' JIMMY REED & THE 'A' TEAM
23.30 - 01.00 STACY COLLINS22.15 - 23.15KATIE BRADLEY & DAVE FERRA
23.30 - 01.00TRICKBAG

________________________________________________________________________________

Biljetter till Tidaholms Blues Festival den 18-19 september 2020: 

Kommentarer inaktiverade.