Clas Yngström & Blue Devels

The Blue Devils, startades våren 2017 av Clas Yngström och trumslagaren Uffe Åhman. De bägge startade även bluesrockgruppen SKY HIGH, i Göteborg 1978.

Blue Devils är en bluesinriktad grupp, med mer av ett Chicagoblues sound.

Utrustad med munspel och slidegitarr och ett helvetes sväng – allt till ett moderat ljudtryck – mer sväng än ljudstyrka – har bandet genom ett hundratal spelningar och livestreams vunnit en alltmer växande fanbase.

Bandet släppte våren 2018 en vinyl -EP med fyra låtar med svensk text och 31 mars kom ”Jävelskap” – en fullmatat album med fortsatt svenska texter.

En av textförfattarna är Lars Wanfors, även känd som Svenne Rubin. 

Clas Yngströms Blue Devils verksamhet bygger främst på livegigs på blues/jazzföreningar, festivaler och musikklubbar. I brist på speljobb under pandemin, har bandet jobbat med ”Jävelskap” och står nu hoppfulla i väntan på att restriktioner lättas och att nu få tillfällen att spela upp de nya numren live inför sin publik.

Uffe och Clas är invalda i prestigefyllda BLUES HALL OF FAME.  Clas, först som Great Blues Artist -2012 och sedan uppdaterad till Legendary Blues Artist 2014. Uffe blev invald som Great Blues Artist 2013.

The Blue Devils är:

  • Clas Yngström – sång och gitarr
  • Patrik Steen – sång och gitarr/slidegitarr
  • Christer Ring – munspel
  • Robert Ivansson – elbas
  • Uffe Åhman – trummor

Videos

Tillbaka till Program

Kommentarer inaktiverade.