Tad Robinson & Knock Out Greg & The Scandinavian Blue Flames

Tad Robinson rankas som en av de mest unika och begåvade på den internationella blus-och soulscenen. Från sina NYC rötter och hans musikaliska uppväxt i Indiana och Chicago har Tad Robinson fångat scenens uppmärksamhet. Han turnerar brett i USA och har spelat i över 20 länder världen över med framträdanden på några av de viktigaste internationella bluesfestivalerna. Robinson rankas som en av de mest unika och begåvade bandledarna i det internationella blues- och soulgemenskapet. På Robinsons nya release Real Street på Severn Records fortsätter hans artisteri på hög nivå. Robinson backas upp av arkitekterna bakom Southern soul sound, Hi Rhythm Section. Hans munspel framförande är inspirerat av Junior Wells och Junior Parker. Hans röst kan jämföras med Otis Redding, Syl Johnson, AL Green och Teddy Pendergrass. 10 blues award nomineringar finns i bagaget.

Greger Andersson startade sitt första bluesband på 1980-talet, bandet som så småningom utvecklades till Knockout Greg & the Blue Weather. De var flitigt turnerande i över ett decennium i Sverige och övriga Europa. Mängder med framträdande har det också blivit tillsammans med bluesikonen Sven Zetterberg. Och även samarbete i olika sammanhang med flera internationella artister.

I Scandinavian Blue Flames återfinns, Gregers bror Marcus ”Little Mark” Andersson på trummor, känd inom genren som en av de svängigaste och mest kunniga trumslagarna i Europa. Tillsammans har Greger och Marcus gjort tusentals gig över hela världen. På kontrabas finner vi eldsjälen och krutpaketet Lars Näsman, som bland annat varit en stor drivkraft i bandet Trickbag. Lars är känd för sitt precisa basspel och energirika uttryck, och har genom året spelat med de flesta inom branschen, inte bara i Europa, utan även i USA. Piano trakteras av Fredrik Von Werden, även detta en stor profil. Sist, men långt ifrån minst, hittar vi Tomi Leino från Finland på gitarr. Tomi har gjort sig ett namn världen över och är en av de främsta och mest mångsidiga bland bluesgitarrister. Tomi har sitt eget band Tomi Leino Trio, men har också setts och hörts flitigt med Trickbag och ett flertal amerikaner på turné i Europa. Knockout Greg & the Scandinavian Blue Flames är ett stjärnlag, ett dream team eller kalla det vad du vill, men en bättre line-up inom musikstilen hittar ni helt enkelt inte i Skandinavien. Hard hittin´ blues and no saving by the bell!

Tillbaka till Program

Kommentarer inaktiverade.