The Family Jukebox

Möt den unika svenska old school-kvartetten – The Family Jukebox.

Ibland faller alla bitar ihop på ett enkelt och magiskt sätt.
Detta är vad som hände när de fyra medlemmarna i The Family Jukebox kom samman.

Låtarna framförs på ett ”aldrig gjort tidigare” sätt. Jons karaktäristiska röst och gitarr tillsammans med tuba, munspel, trummor och slagverk ger låtarna en mycket speciell karaktär. Musiken är bluesorienterad men bandet kombinerar den med stilar och låtar från den tidigaste inspelade musiken och framåt. Ljudet i bandet är ibland ganska tungt och det bör konsumeras på en hög volymnivå.

Om du gillar att få din shout blues serverad med en tjock skiva evergreens och Torch-låtar, kommer du säkerligen att tycka att detta är läckert.

Family Jukebox från Vallentuna, Stockholm, startade i början av 2020. Men det började egentligen mycket tidigare. Jon (som är gift med Björns syster) fick reda på att hans svåger hade spelat tuba som ung och övertygade honom om att fortsätta spela. Visionen var att spela låtar som inte skulle passa i hans andra musikaliska projekt.

I januari 2020 började Jon och Björn testa ett hundratal låtar för att bygga upp en repertoar.

I juni samma år var tiden mogen att anlita en trummis. Eftersom projektet var planerat att vara 100 % husmanskost och 100 % närproducerat i Vallentuna bad de Micke som inte bara bodde i närheten utan även hade inspelningsmöjligheter i sin källare att vara med.

Under hösten 2020 började de spela in repetitionerna och många av låtarna hade egenskapen att vara releasekandidater. Efter att ha testat det inspelade materialet på vänner och kontakter och bara fått positiv, superlativ feedback, bestämde de sig för att börja släppa låtarna digitalt.

I maj 2022 gick bandets kära vän Mats Qwarfordt officiellt med i bandet. Mats hade under 2021 deltagit bandet i inspelningssessioner och alla fyra smälte ihop direkt. Kvartetten är stolta över att utveckla The Family Jukebox unika sound ytterligare och göra det verkligt. Mats Qwarfordt tar med sig sin munspel och sin djupa kunskap om musikhistorien till bandet. Tillsammans är de det varma gruset och saltet av en ny era.

Bandet vant Dusty Roads Challenge under Tidaholms Bluesfestival 2022.

Video from Dusty Roads Challenge 2022

Tillbaka till Program

Kommentarer inaktiverade.