Big Creek Slim

En livslång passion för blues har gjort Big Creek Slim, aka. Marc Rune, en av de mest autentiska och lovande danska bluesmusikerna i denna generation. Även om detta kan låta lite mycket, avslöjar en titt på Big Creeks CV ett antal spelningar med och för framstående bluesmän som Mick Taylor och Omar and the Howlers, amerikanska och brasilianska inspelningar, ex. Med den legendariska Henry Gray från Howlin’ Wolf, och prisnomineringar och vinster. 2008 vann Big Creek Moeblomania Blues Award med 70 % av rösterna.

Samtidigt som Big Creek Slim är djupt inspirerad av de tidiga delta- och Mississippi-bluesartisterna som Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Robert Johnson, Elmore James och Robert Nighthawk, har Big Creek Slim sin alldeles egna distinkta syn på bluesen: Den måste vara smutsig, autentisk, uppriktig och absolut inga kompromisser kan göras i processen. Hans unika sound är en produkt av en hängiven mans resa genom den smutsiga södra Alabama, Arkansas, Tennessee, Mississippi och Louisiana i kombination med en livslång kärleksaffär med blues.

Big Creek Slim er en av Danmarks främsta blues musiker med sitt härliga sound av autentisk countryblues före andra världskriget samt tidig Chicago blues. Den rösten, passionen och intensiteten är något ni inte får missa. A blues man as sure as the day is long.

Med sig har han Mikko Peltola på trummor samt Jaska Prepula på bas.

Tillbaka till Program

Kommentarer inaktiverade.