Artister festival 2013

Mats Ronander

Efter 30 år i rock- och bluesbranschen har Mats Ronander varit med om det mesta. Han har spelat med storheter som Ulf Lundell och Ted Gärdestad. Han har turnerat jorden runt med ABBA. Nu besöker han äntligen Tidaholm och kommer här att backas upp av Crocodile Claes and The Alabama Lovesnakes.

 

Sven Zetterberg

Den svenske Gudfadern inom Blues och Soul. Med sina 40 år i branschen, ett aktat namn. Har levt ”bluesliv” sedan 1972 då han startade sitt första band ”Telge Blues”. 1985 bestämde han sig för att satsa fullt ut på musiken och har sedan dess hunnit ge ut ett 20-tal skivor samt medverkat på ytterligare en handfull. Sven har många strängar på sin lyra. Han är känd för sin soul och sitt personliga gitarrspel, men främst kommer det att handla om munspel då han uppträder på festivalen.

 

West Weston 

Har i många år varit i framkant på den Europeiska Blues scenen och är känd som en av Englands allra främsta tolkare av Chicago Blues. Driver ett eget band ”Bluesonics”, samtidigt som han emellanåt hoppar in och stöttar Mud Morganfield med sitt munspel. Vi är glada att han hinner ta en avstickare till Tidaholm och medverka tillsammans med kompisarna i Trickbag..

 

Lynwood Slim 

Influerad av storheter som Jimmy Reed, Little Walter och Big Walter Horton, har Lynwood Slim turnerat jorden runt med sitt munspel. Hans biografi beskriver hur han som 17-åring genom en uppenbarelse valde musiken som ledsagare genom livet. Därefter har han gästspelat, producerat, arrangerat och skrivit låtar tillsammans med ett stort antal amerikanska bluesmusiker.

 

Trickbag
(med Lynwood Slim, Sven Zetterberg & West Weston).

Nästan 17 år sen starten räknas idag Trickbag till ett av Europas absolut främsta Blues Band! Publik i Sverige, Skandinavien, Europa & USA har kunnat ta del av bandets otroliga energi på scenen och strävan efter att allt de gör ska ha en nerv & kännas “på riktigt”. Under årens lopp har även Trickbag blivit ett slipat back-up band till utländska bluesartister på turné i Europa.

Lagom till festivalen släpper de ett nytt album ”Trickbag With Friends Vol1” som innehåller just låtar med artister som bandet kompat genom tiderna. Kanske kan du skaffa dig ett signerat exemplar…

Med sig på denna turné har de Sveriges blues- och soulkung Sven Zetterberg, West Weston från UK som hängt med bandet ett bra tag nu, samt den mångfaldigt meriterade och rutinerade Lynwood Slim från USA. Det kommer gunga ordentligt!

Tommy Moberg – sång
Lars Näsman – bas
Tommy Johansson – trummor
Tomi Leino – gitarr

 

Booze Brothers

För första gången spelar The Booze Brothers i Tidaholm. Vi kan nog förvänta oss ett riktigt röj med energisk hård blues, då bandets influenser och inspiratörer heter Freddie King, Elmore James och ZZ Top. Kenneth Svensson, som är den ende originalmedlemmen sedan bandet startade 1985, har kuskat runt med sina ”bröder” i hela Europa och spelat på de flesta festivaler värda att nämna. Nu kan dom lägga till Tidaholm till meritlistan och vi hoppas så klart att bandet sätter en ordentlig prägel på festivalen.

Kenneth Svensson – gitarr
Patric Karlsson – sång och gitarr
Jonas Karlsson – trummor
Ove Flink – bas.

 

Crocodile Claes and Alabama Lovesnakes

Dom beskrivs som ett band med attityd, som spelar en mix av Chicago och Texas-blues fast med rötterna i Värmlandsskogarna. (sug på den) På festivalen kommer bandet att kompa Mats Ronander men vi får även höra bandet allena. Ormserum erhålles ej under festivalen, så se till att medtaga eget då ni garanterat kommer bli bitna av denna powertrio!

Claes Nilsson – sång och gitarr
Fredrik Nilsson – bas
Henrik Gillgren – trummor

 

Blue Mind and Soulful Horns feat. Benny Olander

Det började som ett sidoprojekt men har nu spårat iväg och blivit allvar. Sju killar med bakgrunder i minst lika många band strålar samman och ur högtalarna strömmar ljuvlig 60-talssoul med dragning åt blueshållet. Repertoaren består till mesta delen av välkända soulklassiker och ryktet säger att det i princip är omöjligt att stå still till detta!

Benny Olander – sång och munspel
Per Utbult – trumpet
Jan-Ola Mazetti  – sax
Daniel Axelsson – bas
Håkan Carlsson – trummor
Jan-Åke ”Jake” Svensson – gitarr
Torbjörn Carlsson – keyboards

Lisa Lystam & Chuck Anthony

Lisa Lystam, 20 år ifrån Mjölby, är ett nytt ansikte på den svenska bluesscenen men har redan gjort sig ett namn på olika ställen i Sverige. Hennes stil är nyskapande men på samma gång traditionell. Hon blandar sina egenskrivna låtar med gamla goa blueslåtar ifrån 30-talet och framåt. Hon kommer här att framträda tillsammans med gitarristen Chuck Anthony.
   ”Det är inte alla gånger man hoppar ur skorna, men när jag såg Lisa första gången, var det nära”-Jefferson Blues Magasin

 

Hurley & the Blue Dots

Favorit i repris från 2010, 2011 och 2012
Vi kan bara inte ha en festival utan Hurley och dessa blå prickar! I år hoppas vi förresten få klarhet i vem som är Hurley och vart dom blå prickarna kommer in i bilden. Duon som faktiskt besöker Tidaholm för 5:e gången är absolut värda att få en plats på stora scenen detta året och vi kan lova er ett nummer ni sent kommer att glömma. Skönt sound, fräcka vintagegitarrer och många coola tolkningar av låtar från bluesgiganter som Howlin’ Wolf, Bo Diddley, Jimmy Reed, Hound Dog Taylor och Little Walter etc. Utöver detta en hel del egenkomponerad musik.

Fredrich Rönnholm – sång, trummor och munspel
Mathias Blixt – gitarr och bakgrundssång

Ett svar till Artister festival 2013

  1. Pingback: Festival 2013 | Dusty Road Blues

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enter Captcha Here : *

Reload Image

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.