SHAGGY DOGS

Shaggy Dogs tillhör inte någon musikalisk stil, de gör inte anspråk på någon tillhörighet.  Blues? – Inte bara. Pub Rock? – för restriktivt! Rock? – kanske. Soul? Lite av varje, en subtil smältdegel som de kallar- Blues’n Roll Fiesta.

Kan de betraktas som rebeller och fredlösa eftersom de tackar nej till alla klyschor som hör ihop med en definierad genre och inte accepterar konversationer? De har valt frihet och deras musik är rik på många influenser och färger. Deras motto är: FESTA MED PUBLIKEN!

Allt började med en hyllning till Lee Brilleaux, Dr Feelgoods ledare. Därmed hade resan börjat och de hissade flaggan för en energisk och uppringd Rock. Sedan dess har de bryggt sin egen ”Fiesta Blues’n Roll” -version av deras hjältars nektar. Åtta album senare och oändligt turnerande i Frankrike, Kanada och t o m Japan, hundarna biter ”djupare än någonsin.

De är här med en femspårig EP, ber om ursäkt och säger: ”Sorry for the delay” med geniala gäster som Eric Slim Zhal (Gitarr Norge) och Sax Gordon (saxofon USA)

Det handlar mest om tiden som går, bristen på tid och vikten av att låta det ta tid. Deras prioriteringar har inte förändrats och de upprepar hela tiden att man måste göra det mesta av varje ögonblick.

Här får ni uppleva både blues, rock och lite punk i en harmonisk blandning. Ni kommer att upptäcka Rocken Roll Blues Big Bang!

Kommentarer inaktiverade.